Сензация! Дами, хвърляйте сутиените – вредни са за Вас и любимите около Вас…

0

Учени доказаха, че носенето на дребни аксесоари като сутиени, колани, шапки и бельо могат да доведат до сериозна физическа болка. Най-опасни обаче се оказват именно сутиените!
Шест от десет жени при проведена анкета от Британската асоциация на остеопатите споделят, че получават болки в гърба в следствие от носенето на сутиени.
Четири от десет жени пък се сблъскват с болки в шията, раменете и кръста, когато носят тежки чанти. Тесните колани, от своя страна, притискат и създават усещане за изтръпване или парене в горната част на бедрото.
Хората често жертват здравето си заради новите писъци на модата.
Наташа Хейтуел от компанията Bravissimo съветва жените редовно да проверяват размера на сутиените си, тъй като те често носят такива с малък обем на чашките и прекалено голям обхват на гърдите.
Друга статистика води до това, че прашките са причина за зачервяване и протъркване на кожата в деликатните зони, предизвикано от триенето. Обувките пък могат да доведат до тежки травми също – пантофите водят до деформация на палеца, а високите токчета до умореност в ходилата, проблеми със свода и редица други сериозни болежки.
Прекалено тесните шапки също могат да бъдат предпоставка за силно главоболие заради притискане на кръвоносните съдове в главата.
Мъжете също не са застраховани! При тях пълните портфейли с пари могат да доведат до сериозни болки в кръста и гърба.
Освен пък да ходим голи.. поне ще бъдем здрави : )

Коментирай