Мъжкият мозък предпочита любовните игрички пред храната!

0

Мъжете могат да потиснат чувството на глад, за да се концентрират върху намирането на любовни игрички.

Изследване на Университета в Рочестър в САЩ проследява как едва доловимите промени в мозъчните вериги определят различието в поведението между мъжете и жените. Наблюдавани са микроскопични кръгли червеи, наречени C. elegans, и по-точно двойка неврони в тях. Невроните се наричат AWA и имат силна връзка с глада и намирането на партньор.

Изследвани са и двата пола при тези червеи – мъжки и хермафродити, които търсят мъжки партньори и затова са смятани за женски червеи. Учените поставили червеите в петриева паничка и им дали храна. Червеите трябвало да избират между това да се нахранят или да си намерят партньор. Част от тях били генетично програмирани като по-чувствителни към миризмата на храна.

Резултатите от проучването показват, че нормалните мъжки червеи изоставят източника на храна и тръгват в търсене на женска. Генетично програмираните по-гладни мъжки се справили 10 пъти по-зле с намирането на партньорка, тъй като искали да останат при източника на храна. Хермафродитите пък просто се нахранили и чакали близо до източника на храна.

Категории: НЕ ПРОПУСКАЙ

Tags:

Коментирай